Klein Ervin köszöntése

 

A 2017 március 2-ai Egyetemi tanácsi értekezlet előtt köszöntötték a tanács tagjai és az egyetemi adminisztráció néhány képviselője Klein Ervin főkántort, az OR-ZSE főiskolai adjunktusát, kántor-művészt, 75. születésnapja alkalmából.

A rektor meleg szavakkal köszöntötte Ervint. Elmondta, hogy igen régi az ismeretségük, sőt, az ő bíztatására lett kántor a kitűnő hangi adottságokkal és zsidó műveltségi alapokkal rendelkező fiatalember. Részletesen mesélt találkozásaikról, Ervin családjáról, a neves elődökről és testvéreiről, valamint a leszármazottakról. Klein Ervin ar OR-ZSE Kántor szakirányú továbbképzési szak indulása óta tanít az egyetemen, jónéhány végzett kántor gyakorlati felkészítésének volt részese, tanítója.

/Klein Ervi életéről - A csendes kántor címmel - részletes riportot készített Deutsch Gábor, még 2012-ben, mely itt olvasható /

Az egyetem vezetése, 75. születésnapja alkalmából az egyetem érdekében és a zsidó kántorkultúra terjesztése érdekében kifejtett több évtizedes munkásságáért a Blau Lajos díjban részesítette Klein főkántort és megajándékozta egy díszes serleggel, melyen a felirat:
 75.
Szeretettel OR-ZSE

További jó egészséget, sok pihenést és matzel tovot kívánva a rektor gratulált az ünnepeltnek.

Az ajándékot az egyetem Rektori titkárságának vezetője, Várhegyi Zsuzsanna adta át az ünnepeltnek, majd a rektor is külön gratulált Ervinnek.

 

 

Klein Ervin megköszönte a kitüntetést és az ünneplést, mely nagyon meghatotta. Szerencsésnek mondhatja magát, mert életében sok jóban volt része, jól érzi magát családja és nagyobb családja körében is.

 

 

A köszöntések után a megjelentek egy fél korty kóser pálinkával jelképesen koccintottak az ünnepelt egészségére.

A rektor megköszönve, hogy az Egyetemi tanács tagjai és a  megjelentek szakítottak időt kiváló kollégánk ünneplésére, megnyitotta az értekezlet hivatalos részét, melyen csak az Et. tagjai vettek részt.

KP
2017.03.12

Vissza